PDF Gammel forside Login Intranet

Kalender skoleåret 16-17

AUGUST 2016

Skolestart Onsdag d. 10. august kl. 9-12

SEPTEMBER 2016

Lejrskoleuge: I uge 36 er der tradition for, at 2. klasse og 5. klasse drager ud i det danske land på lejrskoler i 4 dage.

Skolens fødselsdag, medio september.

OKTOBER 2016

Skolernes Motionsdag. Fredagen op til efterårsferien er motionsdag landet over. Her deltager vi ved at løbe en aftalt rute ved eller omkring Bagsværd sø. Det bliver til gå eller løb alt efter lyst og formåen.

NOVEMBER 2016

Vi afholder det årlige julemarked lørdag d. 26. november. 13.30-16.30

Det er skolens kontaktforældre, der står for at arrangere dagen, hvor hver klasse har en til flere boder.

Her er der rig mulighed for at få talt sammen på kryds og tværs. Kor/orkester optræder og der sker en masse andre forskellige ting.

DECEMBER 2016

Julegudstjeneste i Bagsværd Kirke og juleafslutning tirsdag d. 20.december klokken 9-13

Juleferie fra d. 21. december til d. 2. januar (begge dage inklusiv) Klubben har ikke yderligere åbent.Bagsværd Friskole julemarked

2017

JANUAR

Skole- og klubstart. 3. januar.

Gl. elevfest (sidste torsdag i januar) 26. januar.

FEBRUAR

Fastelavn: 24. februar.

Arrangementet er for 0. –3. klasse. og foregår i Klubben i SFO-tid.

BF-uge i uge 6: Eleverne arbejder på tværs af klasser inden for trinnet.

Vinterferie uge 7. Lørdag d. 11. feb. – søndag d. 19. feb.

 

MARTS

BF-dag d. 2. marts: Elevrådets dag.

Denne dag arrangeres af vores super velfungerende elevråd og inddrager alle klasser i et socialt fællesskab.

Lærerløs dag: 3. marts

En gang om året tager skolens samlede personalegruppe på pædagogisk dag. Her har personalet en god mulighed for at komme i dybden med pædagogiske emner, som man til dagligt ikke når. I 2016 mødtes det pædagogiske personale på Nørrebro Bryghus for at diskutere taksonomier og hvordan de skal anvendes på Bagsværd Friskole.

Det er forældrene som overtager undervisningen den ene fredag om året. Nogle tager med børnene på museum, i skoven, på virksomhedsbesøg eller planlægger aktiviteter på skolen. Klubben holdes ligeledes åben af forældre denne dag.

Grand Prix: 31. marts

Skolens Grand Prix er et af de helt store højdepunkter på året. Alle klasserne undtagen børnehaveklassen, forbereder et musiknummer. De skriver teksten og måske musikken og øver deres optræden. Det er noget de virkelig går op i. På selve dagen optræder de for hinanden og for et voksendommerpanel. Der er meget prestige i at vinde grand prix, selvom vi gør meget ud af at fordele ros til alle. Det er trinvis, at der konkurreres. Børnehaveklassen opfører et nummer, men er uden for konkurrencen.

APRIL 

BF-dag om innovation d. 3. april. – OMLÆGGES 2017 til Skolernes Sangdag d. 7.4

Påskeferie: Lørdag d.8. april. – mandag d. 17. april(begge dage incl.)

BF-dag: 25. april: musical dag

Dagen fungerer som indledning til musicalforløbet. Her indstiller vi os på årets ramme for musicallen, kommer med idéer til indhold så vi er bedre stillet til de intensive musicaluger.

MAJ

Løvspringstur: 2. maj

Dagen er en af de gamle traditioner, når bøgen står i sit fineste lysegrønne, drager hele skolen på skovtur. Alle medbringer mad, enten til sig selv eller til sammenskudsfrokost. Det aftales i klassen. Vi nyder skoven, leger, spiser mad og hygger os.

 

Skriftlige prøver for 9. klasse: 2-11. maj

Musical: 8.-19. maj – Forestilling d. 18. maj

Hvad:Et musicaludvalg fra skolen sætter rammen for indholdet, hvorefter trinene har til opgave at udfylde rammen, således at der kommer mere indhold, sange og musik med. I mellemtrin og i overbygning kan eleverne vælge sig ind på forskellige værksteder som skuespiller, orkester, kor, mediehold, kulisser, syværksteder mv. Eleverne har flere prioriteter, og det er ikke sikkert, at det bliver 1. prioriteten, der bliver opfyldt, men vi gør rigtig meget for det.

Optakt til musicalen foregår over 10 skoledage, afbrudt af ferier ind imellem og munder ud i to opførsler for forældre den sidste aften. Der er tradition for, at 8. klassernes forældre står for salg af kage eller andet for at samle ind til deres lejrskole i 9. klasse.

Forældrehjælp: På et tidspunkt beder vi forældrene om at være med til at hjælpe i indskolingen før forestillingen. Dette kommer i et særskilt skriv umiddelbart før opførslen. Vi sørger for at indskolingen kommer på først, således at de efter den sidste forestilling kan komme hjem. Vi forventer, at forældrene til indskolingsbørnene passer dem imellem de to forestillinger.

Store bededag: 12.maj

Hyttetur for 0. klasse: 22-24. maj

Kristi Himmelfarts ferie: 25.-26.maj

Karameldag 30.maj

9. klasse holder deres sidste skoledag inden de skal til de mundtlige prøver i løbet af juni måned. På denne dag optræder 9. klasse med musik og underholdning for alle klasser. Særlig vigtigt på denne dag er det at kaste karameller ind i klasselokalerne,  at lave lidt sjov med lærerne og  helst vinde over dem i fodbold. Dagen sluttes af med en stor vandkamp på boldbanen, som man kan deltage i hvis man har lyst.

JUNI OG JULI

Nye 0. klasser starter 1. juni

2. Pinsedag/Grundlovsdag: 5. juni

Mundtlige prøver for 9. klasse: 1.-21. juni

Forårscup: 1. juni

BF-klasselærerdage: 19-22. juni

Lilleskolefestival: Mandag – onsdag inden sommerferien. Alle børn fra skolens frivillige kor og orkester tager sammen på Lilleskolernes musikfestival. Der mødes ca. 1500 elever fra landets mange lilleskoler for at spille musik sammen og for hinanden. Det er en stor oplevelse for børnene, som vi varmt kan anbefale.  Læs mere på http://www.lilleskolefestival.dk/

Translokation: 22. juni for 9. klasse, deres forældre og deres lærere om aftenen. Det er en lille officiel afskedshøjtidelighed med skolen, hvor vi kan få sagt ordentligt farvel, og hvor eleverne får overrakt deres afgangsbeviser. Klasselæreren giver hver elev nogle ord med på vejen.

Sommerafslutning: 23. juni. Fredag er afslutning fra kl. 9.00-12.00. Denne dag er som til jul delt i en kort afslutning med klassen og en fælles afslutning for hele skolen.

Sommerferie: Lørdag d. 24. juni – søndag d. 13. august (begge dage incl.) Klubben er åben til og med 30. juni og åbner op igen 31. juli

Comments are closed.