Kreativitet

På Bagsværd Friskole er vi opmærksomme på, at børn er forskellige

Og at de lærer forskelligt. Vi ved også, at børn har brug for succesoplevelser og områder, de er gode til, for at udvikle sig som hele mennesker.

På et skoleskema fra Bagsværd Friskole står der derfor – ud over de boglige fag – også Mediefag, Billedkunst og Musik. De 2 sidstnævnte fag har eleverne hele skoleforløbet fra 0. til 9. klasse.

Kreativiteten er ikke afgrænset til de traditionelt kreative fag. I de boglige fag ved vi, at det er vigtigt at det faglige stof bliver formidlet på forskellige måder til forskellige elever. Nogle elever lærer bedst når de tegner, spiller skuespil eller laver film. Det forsøger vi at lægge ind i den daglige undervisning, når det er muligt.

Flere gange om året laver vi store kreative projekter. Hvert år stabler vi kæmpe musical på benene i et stort cirkustelt på vores fodboldbane. Det er noget af et tilløbsstykke. Der ud over dyster eleverne klassevis mod hinanden i vores årlige Melodi Grand Prix, så vi hvert år er vidner til nogle spektakulært gode ørehængere.

Vi oplever på Bagsværd Friskole, at vores elever kan tage deres læring og tankemøsnstre fra de traditionelle kreative fag og bringe dem ind i andre fag og bruge kreativiteten på mange måder.

Bagsværd Friskoles elever er kreative. Og vi giver plads og viser glæden ved at udfolde kreativitet. For vi tror, at en væsentlig ingrediens i det mix af kompetencer, vores børn får brug for, er evnen til at være kreativ, til at innovere – til at skabe ting selv.